Ledertræning

Mange ledere har en faglig uddannelse som håndværker eller anden uddannelse bag sig. Hvad enten det er tømrer, social- og sundhedsassistent, lærer, sælger eller andet. Fælles er en faglig uddannelse i det pågældende fagfelt, dertil ofte også nogle års arbejde indenfor fagfeltet og deraf en masse faglig erfaring …………men ofte ikke leder erfaring!

At være leder, er et fag for sig selv!
Nogle gennemfører en akademisk lederuddannelse og mange andre ”rykker op i rækkerne” og bliver leder via denne vej. Indimellem bliver man leder for selv samme kolleger, som man selv lige har været en del af.
Dette er blot ét aspekt, som kan være et dilemma i faget/rollen som leder. Også dét at skabe sig et overblik og en prioritering i de mange opgaver der venter, kan være et dilemma; idet man før havde en forståelse af hvad var oplagt at gøre, nu kræver et andet perspektiv for at træffe den rette beslutning, såvel som overvejelser om hvordan beslutningen skal faciliteres, af hvem og hvordan den skal eksekveres. Hvad der forventes og af hvem og hvornår der skal evalueres på opgaven.

Konsulenthuset tilbyder forløb der har til formål at bistå lederen til at blive afklaret i sin rolle. Forløbet kombineres med praksisnær supervision. Ligesom forløbet også indeholder personlig sparring.
Materialet i forløbets moduler er fastlagt, hvilket med sikkerhed åbner for spørgsmål og refleksion hos lederen. Supervisionen og sparringen er lederens mulighed for at have en ”ude fra” til at kunne reflektere sammen med, være sårbar med, men også at fejre succeser med. Det, at det er en uvildig ”ude fra”, fordrer en mere ren kontakt, da relationen er rettet mod lederen.

Lederskab er synonym med følgeskab fra medarbejderne. Det kan være meget svært at lede andre, når du ikke selv besidder overskuddet. Træning i dit lederskab er en god mulighed for at reflektere over det er lykkede og det der udfordrer og ikke mindst skabe sig et overblik og overskud til hvad DU vil i dit lederskab og de spørgsmål der venter på svar og handling.

Konsulenthusets ledertrænings forløb består af 7 moduler der alle er rettet mod afklaring og kompetenceudvikling. Sideløbende med forløbet vil der dels være praksisnær supervision, hvor det aftales at lederen følges, typisk halve dage og/eller i bestemte situationer. Ligesom der aftales datoer med 2 timers sparring ad gangen.

Ledertræningen vil bistå lederen med at komme på plads i sin lederrolle – blive klar på sit ledelsesgrundlang. Dermed styrke lederen i at stå tydeligt i sit lederskab og være afklaret i sin rolle som leder. Denne grundige afklaring vil have en positiv afsmitning på medarbejderne og kolleger omkring lederen. Der kan bidrage med tryghed såvel som følgeskab – et godt udgangspunkt i rollen som leder.

Klik her hvis du vil læse mere om ledelse og lederforløbet “leder med vilje”.