vi-kultur

Hos konsulenthuset, har vi tilgangen at alle har et ønske om at lykkedes. Det gælder både individuelt og som team, uanset størrelse på teamet eller organisationen. Ligesom vi gør os umage i delt at fremme trivslen hos den enkelte men også for at få så meget af teamets potentiale forløst som muligt.

Hos et team eller organisation er der mange facetter i potentialet, ligesom disse påvirker hinanden – positivt, f.eks. synergi effekt, såvel som negativt, som en ond spiral.

Hvis teamånden er velfungerende, brugers vendingen: ”there is no I in team”. Og modsat, hvis teamånden er mangelfuld eller distruktiv, ses andre overlevelses strategier som f.eks. skyde skylden på andre, benægtelse, fralæggelse af ansvar såvel som forråelse.

Vi gør os umage i at gøre dynamikkerne synlige, for deraf at gøre teamet bevidste om det hensigtsmæssige. Denne bevidsthed tjener ofte til at kunne fremme det der allerede fungere godt i teamet.
Ligesom vi gør os umage i at synliggørelse og øge bevidstheden, hvor teamet er dysfunktionelt.

Team forståelsens kerne er en form for kultur. En forståelse, bevidsthed og vilje om at vil teamet, før sig selv.  Her er det vigtigt at f.eks. de tydelige rammer, aftaler og målsætning, som arbejdet med den psykologiske tryghed fremmer, er intrigeret og fungerende.

Gensidig respekt og anerkendelse, herunder gensidige brug af hinandens styrker og viden. Fremmer arbejdsglæde i hverdagen. Det at teamets medlemmer bliver bevidst om at de er forskellige og dermed prioritere individuelt forskelligt, er for mange en aha oplevelse. Dertil forståelsen, evnen og umagen i kommunikationen hinanden imellem er ligeledes overset potentiale.

Konsekvenser ved fravær af teamfølelse.:

  • Organisationen oplever mangel på dedikation til teamets beslutninger, det skaber uklarhed i hele organisationen og ressources udnyttes ikke optimalt
  • Medarbejderne er egoister, har ikke tillid til hinanden og har højt sygefravær som følge af stress, mobning og ensomhed
  • Kunderne mødes af konflikter og mistrivsel og trækker sig væk fra organisationen

 

Effektive Team, hvor der er i harmoni, ses teamets sucess ved.:

  • Organisationen reagerer hurtigt på udfordringer, er produktiv og rentabel
  • Medarbejderne har færre sygedage, er mere loyale og effektive og har større tillid til hinanden og organisationen som helhed
  • Kunderne bliver betjent effektivt og med engagement, fordi medarbejderne oplever en fælles forpligtelse til at skabe gode kundeoplevelser

 

Vejen til forandring

Konsulenthuset skaber harmoniske team, der trækker i fælles retning og sætter kompetencer i spil til teamets fordel. Vi implementerer en forståelse af det fælles resultat som en drivkraft, der er vigtigere end personlig succes.

En tydelig målsætning, dels for virksomheden men også til hinanden. Sikre muligheden for at teamet trækker i samme retning. Deraf en oplevelse af at lykkes og mestre opgaven. Teamet opleves som en afbalanceret enhed, der løfter i flok, leverer hurtigt og hjælper hinanden ved spidsbelastninger.

En tydeligt og stærk kultur, øger Forståelsen for det fælles for-mål sikrer, mening hos team medlemmerne. Deraf en større commitment og motivation for at lykkedes, også når det bliver svært.

Et psykologisk trygt arbejdsmiljø, fremmer tilhørs forholdet i teamet. Et miljø hvor viden, hjælp, kompetencer tilbydes, ligesom det er naturligt at spørge om. Deraf et team som er sammentømret, hvor kendskabet er stort, sammenholdet ligeså – et sted hvor medlemmerne i teamet ønsker at blive.

Et personligt overskud der blandt andet dels ved at tilbyde og efterspørge konstruktiv feedback med fokus på udvikling og optimering. Dertil at det er helt naturligt at have øje for hinanden, for deraf at kunne anerkende sin kollega. Øget engagement, tillid til teamet og en vilje til at stå til ansvar for teamets arbejde, hvilket øger kvaliteten og standarderne for teamets arbejde Deraf et arbejdsmiljø hvor medlemmet bruger sig selv, sin energi og samtidig beriges af det smittende miljø medlemmet er en del af.

 

Konsulenthuset forløb “VI-KULTUR” består af 8 Moduler:

Når alle kender virksomhedens værdier, mål og forventninger. Når alle arbejder i samme retning, har kerneopgaven i fokus. Er der god chance for at kunden får en god oplevelse og rent faktisk modtager det forventede. Det er et godt udgangspunkt for en seriøs organisation, der ser langsigtet og ønsker at fremstå samlet og professionelt. Modulet bistår med at omsætte virksomhedens værdier, mission og vision i praksis. Sådan ledelse og medarbejde har foksu og opmærksomheden i  samme retning.

Bliv bekendt med den adfærd du naturligt fortrækker. Hvad adfærden bidrager med af styrker såvel som hvilke sider af din adfærd du med fordel kan være mere bevidst om i f.eks. samarbejdet og kommunikationen med andre.

Vi kan ikke – ikke kommunikere. Vi er sociale væsner, uanset om vi vil det eller ej, kommunikere vi og påvirker dermed hinanden. Kommunikatøren bidrager med forståelse af at vi er forskellige og konkret med hvordan vi kan tilpasse vores kommunikation, sådan det budskab vi ønsker at sende. Faktisk også er det modtager oplever. Et godt udgangspunkt for samarbejde, effektivitet og mindskelse af misforståelser.

Jo bedre vi kender hinanden, jo stærkere står holdet. Modulet er centreret om holdet og hvordan hver enkelt kan bidrage til styrkelse eller svækkelse af holdet. Konkrete opgaver med indsigt i den enkeltes rolle på holdet. Såvel opgaver til den enkelte og til holdet, om at skabe et stærkt, afklaret ”VI”. Herunder klare forventninger til at være en del af dette hold.

Det at være den bedste udgave af os selv, er der mange fordele ved. Ud over det er godt for dit helbred er du også mere relevant og effektiv for dem du leder! Modulet tager udgangspunkt i forskning, evidens og redskaber til at forebyggelse og bevidstgørelse om egen trivsel og personligt overskud. Herunder konkrete værktøjer og opgaver du som leder kan anvende i dit lederskab om at forbygge pres og stress på arbejdspladsen.

Vi kan alle miste pusten. Om det skyldes over-forbrugt af os selv eller livet har udfordret os, kan være en årsag. Her kan du, som kollega, være meget værdifuld som førstehjælper. Modulet bistår med afgrænsning af dig som kollega og hvad professionelle kan bistå med. Konkrete værktøjer til, som kollega, at kunne bistå en kollega i nød. Uden at blive overinvolveret og samtidig med vital støtte og mindske den belastning kollegaen oplever.

Organisationen besidder enormt meget viden og erfaring. Men kommer den til gavn?
Det kan oplevers at der råbes i munden på hinanden for at dele. Ligesom det kan opleves at medarbejderne holder viden for sig selv. Resultatet er det samme = viden går tabt.
Modulet bistår med indsigt af gevinsten for virksomheden, medarbejderne og ikke mindst kunderne. Ved at dele erfaringer og viden med hinanden. Herunder bidrager modulet med konkrete værktøjer og metoder til praksisnær deling af viden med hinanden – i hverdagen.

”Der er aldrig tid til at gøre det rigtige – men altid tid til at lave det om” Det er et eksempel på prioritering du som leder kan gøre dig. Modulet udfordrer din tænkning og bistår med konkrete metoder til at effektivitet, vinde tid der alt i alt vil bidrage med overblik og overskud i hverdagen.

Konkrete værktøjer
DISK profilen, Bevidsthedsmodellen, Feedbackmodellen, Kommunikationsprocessen, Johari vinduet, Empati versus sympati, Krisens 4 faser, Psykologien i værdsættende kollegasparring, Samtalens værktøjskasse, Tidsrøvere og ubevidste rutiner, Bevidsthed om tid som et værdifuldt redskab, Effektiv planlægning og prioritering, Udskydelsesadfærd og overspringshandlinger, Håndtering af afbrydelser.